De Wierdense IJsclub

Al sinds 1980 voor en door schaatsers

Vereniging 2018-02-06T19:04:02+00:00

Onze geschiedenis

De Wierdense IJsclub Club (WIJC) is opgericht op 7 februari 1980 door een aantal liefhebbers van de schaatssport. De initiatiefnemers waren de heren Frans te Boekhorst, Dick van den Bosch en Dick van der Weijden.

Als vereniging ontwikkelde de WIJC zich voorspoedig en er werd met veel succes tijdens een aantal winters op de Stouwevijver geschaatst. Ook werden er wedstrijden georganiseerd.

In de loop van deze eerste jaren kwam, om diverse redenen (o.a. veiligheid), de wenselijkheid van een echte ijsbaan naar voren. Na goed overleg met de Gemeente Wierden werd, nabij de wijk de Hooilanden een nieuw aan te leggen vijver zodanig gerealiseerd (beperkte diepte, gewenste vorm) dat de WIJC hiermee een sprong voorwaarts kon maken.

In het seizoen 1985-1986 werd de ijsbaan ‘De Hooilanden’ in gebruik genomen. Ondanks een aantal ‘ijstechnische’ problemen in de loop van de jaren, heeft onze ijsclub hier mooie schaatsbelevenissen meegemaakt. De accommodatie werd steeds verder verbeterd en uitgebreid (o.a een clubgebouw en materiaalcontainer) waardoor de WIJC iets meer mogelijkheden heeft gekregen. Het bleef echter behelpen.

Het ledenaantal groeide ondertussen tot ongeveer 1600. Vanwege het feit dat het skeeleren een grote vlucht heeft genomen en inmiddels tot een van de hoofdactiviteiten is uitgegroeid, heeft de ijsclub haar naam en doelstelling half november 1998 aangepast en gaat verder door het leven als: Wierdense IJs- en Skeelerclub. De trainingsgroep is sindsdien sterk gegroeid, het wielrennen werd opgenomen in het zomerprogramma en het aantal trainingen steeg.

Faciliteiten

Onze combibaan, De Marquette Arena, is de trots van de WIJC. Sinds oktober 2013 ligt er op sportpark ’t Lageveld nu een mooie accommodatie, waar jong en oud de skeeler- en schaatssport beter onder de knie kunnen krijgen.

Als het ijs tijdens de winter op de combibaan dik genoeg is word de baan geopend voor publiek. Iets waar elke schaatsliefhebber in Wierden en omgeving naar uit kijkt.

Het clubhuis van de WIJC is de uitvalbasis voor vele activiteiten die wij organiseren. Tijdens de openstelling van de ijsbaan worden hier de entree bewijzen en koek en zopie verkocht.

Jeroen SpaansVoorzitter
Peter ArtsVice-voorzitter