in memoriam Jan Schutte

Beste Leden,

Maandag 10 augustus ontvingen wij het trieste bericht dat op 57 jarige leeftijd, Jan Schutte is overleden.
Zoals jullie allicht al wisten leed Jan aan longkanker, deze ziekte met zijn uitzaaiingen en complicaties werd hem fataal.
Hoewel Jan absoluut geen schaatser was, had hij wel een enorme passie voor ijs. Zodra hij maar het idee had dat er geschaatst kon worden was hij al op de vijver te vinden, soms tegen beter weten in. Met veel inzet en enthousiasme probeerde Jan een zo’n goed mogelijk ijsvloer te produceren. Een beetje ouwehoeren hoorde daar zeker bij, met op z’n tijd een biertje en een shaggie.
Ondanks zijn ziekte bleef Jan zich inzetten voor de WIJC, ook tijdens vergaderingen, terwijl hij zichtbaar moeite had om te zitten, bleef hij positief. Trots was Jan op z’n “machinepark” en hij zorgde er dan ook voor dat alles piekfijn klaar stond voor het moment supreme. Het is Jan niet gegund geweest om nog een keer een ijsvloer te maken op onze nieuwe locatie, wat had hij dat graag gewild.
Met het heengaan van Jan verliest de Wierdense IJsclub, naast een bestuurslid een van z’n waardevolste vrijwilliger, en daarnaast een mooi mens die altijd bereid was de IJsclub maar ook een ander te helpen.

Namens het bestuur van de Wierdense IJsclub
Jeroen Spaans

By | 2015-08-18T20:53:00+00:00 augustus 18th, 2015|IJsbaan, Schaatsen, Uncategorized|0 Comments